Installateurs en Aannemers

SONY DSC

 

Wij werken met een groeiende groep installateurs en aannemers in de weg- en waterbouw samen.

Samenwerking met installateurs
Veel meldingen van schade – met name vanuit het bedrijfsleven – worden namelijk als eerste bij de vertrouwde installateur neergelegd. Die wil zijn klant maximaal ontzorgen, maar kan uiteraard zelf niet alle expertise en apparatuur daartoe in huis hebben. Steeds vaker komt hij bij ons uit.

Samenwerking in de weg- en waterbouw
Na oplevering van een klus blijkt soms dat er tijdens de werkzaamheden een ondergrondse kabel beschadigd is geraakt. Dan wil het bijvoorbeeld gebeuren dat de verlichting op een parkeerplaats het niet meer doet. Het is voor een aannemer lastig zo niet ondoenlijk om de exacte schade snel en precies te lokaliseren. In dat geval schakelt hij ons in.

Hoe ziet die samenwerking met installateurs en aannemers eruit?
Er zijn drie vormen van samenwerking:

  1. Voorkomen is beter dan repareren! Voordat er gegraven wordt, lokaliseren en markeren wij vaak de ligging van kabels. Daardoor kan graafschade worden beperkt.
  2. De meeste installateurs en aannemers lossen de schade met eigen mensen op. Wij doen in dat geval enkel het voortraject: wij lokaliseren de ondergrondse schade en leggen die bloot.
  3. Op verzoek van de installateur of aannemer tackelen wij het probleem van a tot z. Dan lokaliseren we de schade, leggen de kabelschade bloot, repareren de schade en zorgen dat het punt weer in de oude staat wordt hersteld, dus inclusief bestrating en dergelijke.